Programma

Budoschool Shi-Sen-Do
Het programma is ontwikkeld door Budoschool Shi-Sen-Do en Shi-Sen-Do Consulting (www.shisendo.nl). De Budoschool bestaat inmiddels 30 jaar en heeft door de jaren heen meer dan 100 Nederlands Kampioenen opgeleid. Verder is deze school hofleverancier bij de zwarte band Jiujitsu examens. Leraar Robert Takken is onder meer rijks-erkend en heeft in de Nationale Graden Commissie van de Judo Bond Nederland een belangrijke didactische rol in de aansturing van examinatoren.

Shi-Sen-Do Consulting
Shi-Sen-Do Consulting is een organisatie die zich volledig richt op Diversiteit en Inclusie. Deze organisatie is ook verantwoordelijk voor het diversiteitsbeleid bij één van de grootste werkgevers van Nederland. De programma’s richten zich op gelijkheid tussen man en vrouw, acceptatie van de eigen eigenheid en de multiculturele verbinding. Met regelmaat worden er workshops gegeven voor de meest uiteenlopende organisaties.

Eerdere ervaringen

Op scholengemeenschap ‘De Dijk’ is al eerder in kleine groepen een week lang geëxperimenteerd in kleine groepjes, waar verschillende scholen bij waren aangesloten. De opbrengst ging naar het goede doel en in totaal maakte 250 leerlingen en docenten kennis met het concept. Het gemiddelde waarderingscijfer voor de sessies was een 9,2 voor zowel de leerlingen als de docenten.

Shi-Sen-Do Budoschool & Consulting organiseerde i.s.m. Team Medemblik al twee keer een Internationaal topsportevent: The European Cup Ju-Jitsu Duo Games. Hierbij waren meer dan elf Europese landen aanwezig.