Doelstelling

Budo is de verzamelnaam voor (Japanse) zelfverdedigingskunsten. Judo, Karate, Aikido, Jiujitsu e.d. zijn dus Budosporten. Wat heel veel mensen niet weten is het feit dat er een hele mooie en waardevolle (morele) Budo code bestaat die verbindend is en er voor zorgt dat er ook een respectvolle wijze van samenwerken (sporten) kan ontstaan. De morele Budo Code is naadloos verweven in het ‘Budo on Tour’ programma.

De morele code van het Budo

Beleefdheid – Het respect voor een ander

Moed – Doen wat goed is

Oprechtheid – Je uitdrukken zonder je gedachten te verbergen

Eerlijkheid – Trouw zijn aan je gegeven woord

Bescheidenheid – Over jezelf spreken zonder hoogmoed

Respect – Zonder respect kan er geen vertrouwen ontstaan

Zelfbeheersing – Kunnen zwijgen als er woede opkomt

Vriendschap en vertrouwen – Het meest wezenlijke van alle gevoelens

Wij werken met een interactieve verhaallijn waarbij scholieren nadrukkelijk worden betrokken. Interactieve live muziek maakt deel uit van het programma, er doen sporters aan mee die op het allerhoogste (wereld) niveau meedraaien. We laten de kinderen oefeningen ervaren waarbij het zelfvertrouwen en weerbaarheid direct een boost krijgt.
Er is verder een nauwe samenwerking met de gemeente Medemblik (Team Medemblik) waarmee de gezamenlijke doelstelling is gedeeld. Topsportbeleving in de gemeente Medemblik vloeien naadloos over met een innovatief programma om jeugd te activeren en hen ook weerbaarder te maken tegen de verleidingen van de moderne tijd. Ledigheid en inactiviteit worden inspirerend omgezet in positieve zingeving.